top of page

De Ranch van Tante Til streeft naar kwaliteit, veiligheid, rust en vooral ook een leuke verblijfplek voor honden. Uw hond(en) kan en mag bij ons hond zijn!

Kwaliteit

De Ranch stelt zich als doel uw hond(en) een diervriendelijk speelparadijs aan te bieden onder soortgenoten. Net als mensen zijn honden graag onder elkaar.

Daarvoor biedt De Ranch van Tante Til veel ruimte aan uw hond. Bij ons heeft uw hond de ruimte op 4000m2verdeeld over diverse weides. Om zijn eigen plekje te zoeken binnen de groep, maar ook om even alleen te zijn. Als uw hond met regelmaat komt, zult u merken dat uw hond(en) meer zelfvertrouwen krijgt. De hond leert om in een roedel te leven en daarmee ook zijn eigen grenzen te stellen.

Mijn Magazine.png
Lekker uitrusten met Janneke onze Stagia
Veiligheid
Veiligheid staat voorop. Met zorg wordt daarom gekeken welke roedel het beste aansluit bij het gedrag van uw hond. Rust en veiligheid is daarbij heel belangrijk, alsmede spelen, ravotten en lekker rondstruinen. We zijn dan ook niet bang om 'de vervelende snuiter' van de groep bij te sturen of te corrigeren. Mocht een hond zich toch niet kunnen aanpassen, dan wordt dit besproken met het baasje.
Daarnaast is ons terrein veilig ingericht en afgezet, zodat uw hond het terrein niet kan verlaten. Als laatste vindt u bij ons wel speeltoestellen, maar geen speeltjes, zodat concurrentie wordt voorkomen.
In_de_Siësta.JPG
Leuke verblijfplek

Leuke verblijfplek

Het grootste deel van de dag zullen de honden buiten verblijven en kunnen ze doen waar ze zich prettig bij voelen (spelen, in het gras liggen, zonnen, lekker met de pootjes in het water of lekker luieren op één van de stoelen of bedden in de veranda....).

Uw hond mag bij ons dus vóóral hond zijn. U zult ervaren dat uw hond(en) misschien moe, maar zeer voldaan weer met u huiswaarts keert.

Wat een hondenleven!

Honden zijn welkom vanaf....

Over het algemeen krijgen pups de eerste vaccinatie wanneer ze 6 weken oud zijn. Het beschermt hen tegen ziekte die door het parvo-en hondenziektenvirus wordt veroorzaakt. Pups zijn zeer gevoelig voor virussen en infectie, als zij niet geënt zijn kan dit fataal zijn. De twee opvolgende inentingen worden gegeven op de 9de en 12de week. Afhankelijk van wanneer de eerste vaccinatie heeft plaatsgevonden worden de weken aangepast. De pup is welkom na de laatste inenting en met chipregistratie.

Honden afkomstig van een buitenlandse fokker dienen de rabiësvaccinatie te krijgen. De vaccinatie heeft een inwerktijd van 3 weken. Daarom kunnen wij de pup pas opnemen na deze periode. Meestal is dat van de 16de week.

Ook bejaarde honden zijn welkom op de Ranch. Echter moet het baasje er wel rekening mee houden dat ook bejaarde honden meegaan in dezelfde structuur. Dat betekent dat de honden veel buiten vertoeven.

Maud en Maartje, het relaxte stel.JPG

Rust

Genoeg rust is naast vrijheid om hond te zijn, ook belangrijk. Als het onrustig is binnen de roedel kunnen er, zoals wij dat noemen, opstootjes plaatsvinden. Honden hebben maar één manier om dit te uiten en dat is met hun lichaamstaal; houding & gedrag (tanden en geluid). Iedere hond moet zich veilig voelen en daarom vinden wij de middagrust essentieel. Net als mensen kunnen honden ook overprikkeld raken en dat geeft een onveilig gevoel. De siësta zorgt ervoor dat lichaam en geest even mogen bijtanken om vervolgens weer lekker op de speelweide te mogen ravotten. Net als thuis hebben we hier ook huisregels en grenzen. Door dit sterk en consequent neer te zetten weet elke hond waar die aan toe is. En z'n baasje ook ;)

bottom of page